Antea Group, Woudoord

Projectmanagement:FMXXL
Realisatie:.pet projectinrichters
Stoffering:Iedema Projectstoffeerders
Fotografie:Ronald Zijlstra

Antea Group heeft ambities als het gaat om de vormgeving van de wereld om ons heen. Als één van de grootste onafhankelijke opererende advies- en ingenieursbureaus in Nederland leveren zij kwalitatief hoogwaardige diensten op het terrein van wonen, werken, recreeren, mobiliteit en milieu.

Vraagstelling

In Heerenveen wordt de huisvesting van Antea Group herontwikkelt. Het bestaande pand wordt gerenoveerd en verbouwd tot een modern kantoorpand. Wierda Design legt op dit moment de laatste hand aan het ontwerp hiervoor. Daarnaast is Huize Woudoord, een rijksmonument op het terrein van Antea Group, gerenoveerd en begin 2020 in gebruik genomen als vergadercentrum. Woudoord werd in 1908 gebouwd in de typisch Hollandse baksteenarchitectuur. Sinds 1954 is Huize Woudoord eigendom van Frederik Bosma, Bosma’s ingenieursbureau. Tegenwoordig Antea Group.

Oplossing

Van het oorspronkelijke interieur zijn de door De Bazel ontworpen vitrinekasten, de hoekhaarden in de diverse kamers, de trap en één originele vloer bewaard gebleven. Wierda Design maakte een ontwerp met waardering voor de historie en het karakter van het pand. Door de historische groene kleur door te trekken in het ontwerp ontstaat een warm, rijk, maar vooral vertrouwd interieur. Ambachtelijk gemaakt en een tikkeltje Frysk. ​Vol trots!

To top