Fair Furniture Academy

Realisatie:FULD project
Aannemer:Bouwbedrijf Van Marrum
Stoffering:BronSnijder
Meubilair:.pet projectinrichting
Fotografie:Ronald Zijlstra

De Fair Furniture Group is een echt Nederlands maakbedrijf, een familiebedrijf én een tikkeltje anders dan de rest. De Fair Furniture Group kiest niet altijd voor de makkelijkste weg, de snelste oplossing of de meest winstgevende optie. Ze kiezen verstandig. Eerlijk. Liever opknappen dan nieuw. Als dat niet kan: duurzame en opnieuw te gebruiken materialen. En is dat geen optie? Dan lokale, niet fossiele-grondstoffen gebruiken. Als meubelproducenten en inrichters willen ze de juiste keuze maken. Dat is de uitdaging. Elke dag. 

Vraagstelling

Op de locatie in Emmen is recent de Fair Furniture Academy gerealiseerd. Wierda Design mocht deze creatieve, inspirerende plek ontwerpen. De academie is een opleidingsinstituut en kenniscentrum voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam produceren, circulair ontwerpen en inrichten volgens de allernieuwste principes. Dus van inrichtingsadviseur en (interieur)architect tot facility manager, inkoper en Arbo-adviseur. De academie is ook de plek waar monteurs en andere medewerkers product trainingen kunnen volgen. De Fair Furniture Academy is hiermee kenniscentrum voor relaties van alle bedrijven in de Fair Furniture Group.

Oplossing

Op de locatie in Emmen is niet alleen plek voor de Fair Furniture Academy, ook voor de showroom van de Lockerfabriek mocht Wierda Design het ontwerp maken. Op de begane grond vind je alle mogelijke lockeroplossingen van De Lockerfabriek en loop je direct door naar de fabriek waar je ziet hoe de lockers gemaakt worden.

Uiteraard zijn voor de nieuwe inrichting zoveel mogelijk meubels en materialen uit de oude showroom gebruikt of is er een herbestemming gezocht voor de oude materialen.

To top