Alfa Accountants

Architect:Borren Staalhoef Architecten
Realisatie:ProBir Full Service kantoor- en projectinrichting
Styling & kleuradvies:ByPaula 
Speciaalwerk:Visser Interieur
Fotografie:Ronald Zijlstra

Alfa Accountants en Adviseurs bouwde begin 2019 het duurzaamste kantoorgebouw in Leeuwarden, gelegen op kantorenpark De Werp. Het kantoor, op een zichtlocatie aan de zuidelijke invalsweg van Leeuwarden, biedt ruimte aan 45 medewerkers. 

Vraagstelling

“Alfa Accountants had een duidelijke visie over hoe zij hun nieuwe kantoor wilden gaan inrichten”, vertelt Ronald Kramer, eigenaar van ProBir. “Een open en warm kantoor, waar de medewerkers de ruimte hebben om rustig te werken, waar de akoestiek goed is en er een goede energie is om in te verblijven. Licht en modern, passend bij hun identiteit”. 

Oplossing

Met die kernwaarden is Wierda Design, onderdeel van het ProBir Projectteam, aan de slag gegaan. Grootste inspiratiebron daarbij was de schil van het gebouw zelf. Daarin zijn eerlijke, natuurlijke materialen en kleuren gebruikt. Het pand is bovendien gebouwd volgens de hoogste BREAAM outstanding standaard, de duurzaamheidsvisie waar Alfa naar streeft. Het is voor ons een vertrekpunt geweest voor veel van de keuzes die voor het interieur zijn gemaakt. Paula Huizenga van ByPaula maakte een kleurplan dat wij hebben verwerkt in ons ontwerp met open ruimtes, afgewisseld met concentratieplekken. 

To top